Вие се намирате тук:

Невролингвистично програмиране (НЛП)

Какво НЕ е Невролингвистично програмиране?

НЛП НЕ е психотерапия, психоанализа

Невролингвистичното програмиране (НЛП) не се интересува от съдържанието на общуването и не се опитва да разбере защо, поради каква история, по каква причина в един момент от миналото мозъкът се е научил да реагира по начин, който днес ограничава възможностите ни за избор.

За НЛП няма пациенти, няма болни, които трябва да бъдат излекувани, счупени души, които трябва да бъдат ремонтирани и поправени, за да отговарят пак на общоприетия стандарт. Невролингвистичното програмиране е любопитно към всеки вътрешен модел и търси във всяка организация скритите ресурси за вътрешна промяна.

НЛП дава само инструменти за влияние върху процеса и наподобява не работата на лекара, а на електротехника, който просто по-добре познава закономерностите и техниките на протичане на електричеството и ги дава на онези, които искат да превърнат електричеството в светлина.

 

Обратно към картата

Към Българския блог за Невролингвистично програмиране (НЛП)

Към Радио за личностно развитие Changewire

Към формата за връзка

 

 

©2007 Любомир Розенщайн

Google Групи Абонирай се - промяната не струва пари! Следи ChangeWire: Радио за личностно развитие и български блог за НЛП! Новостите по електронна поща сега!
Емайл: