Вие се намирате тук:

Невролингвистично програмиране (НЛП)

Какво е Невролингвистично програмиране?

НЛП: Оптимистичен възглед за света и човека

Невролингвистичното програмиране (НЛП) е преди всичко възглед, представа за света. Това е много важно. Всички техники, всяко отделно упражнение се основават на представата, че нашият свят (и отвътре, и отвън) е свят на изобилие от ресурси и възможности.

Това не е задължително вярно: можем да намерим достатъчно аргументи във всекидневния живот на човечеството и на всеки отделен човек, които да опровергаят или обратното, да потвърдят това твърдение. Ние не се занимаваме с въпроса за доброто и злото, за истинското и фалшивото, а само с това, кое е полезно. Светът на изобилието дава изобилие от избори, от нови възможности във всяка ситуация, дори и в най-безнадеждната.

Светът на изобилието е свят без задънена улица; свят, в който винаги можеш да опиташ нещо друго. Светът на ограниченията е свят на вързаните ръце. На слепите очи. Няма как да откриеш нова посока, ако си сигурен, че няма посока.

 

Обратно към картата

Към Българския блог за Невролингвистично програмиране (НЛП)

Към Радио за личностно развитие Changewire

Към формата за връзка

 

 

©2007 Любомир Розенщайн

Google Групи Абонирай се - промяната не струва пари! Следи ChangeWire: Радио за личностно развитие и български блог за НЛП! Новостите по електронна поща сега!
Емайл: